babajan2222

Opruiming

45% - 70% korting

Op de hele collectie! 

 

babajan ,

Opruiming

45% - 70% korting

Op de hele collectie! 

babajanmodern

Opruiming

45% - 70% korting

Op de hele collectie! 

bankbabajan

Opruiming

45% - 70% korting

Op de hele collectie! 

babajan 15

Opruiming

45% - 70% korting

Op de hele collectie! 

Tekst

Wol productie:
De ruwe wol die gebruikt wordt voor de productie van de handgeknoopte tapijten komt van zeer hoge kwaliteit schaaps wol

Kleuren van der wol:
Voor het kleuren van de wol gebruikt men extracten van bloemen,Fruit,Kruiden en mineralen,Dit resulteert in natuurlijke mooie stabiele en vaste kleuren die chemische kleuren overtreffen.

Reparatie:
Wij vervangen Franjes en randen maken op wens uw tapijt korter en knopen beschadigde plaatsen opnieuw.
Bijvoorbeeld, bij gaten door motten, slijtage , brand - of waterschade. Wij herstellen op natuurlijk wijze de kleuren van Tapijten, die bij voorbeeld door de zon verbleekt zijn.

Reiniging:
Bij ons kunt U handgeknoopt Tapijten en Kelim laten reiniging. Uw Tapijt of Kelim wordt bij ons op een speciale handmatige  en deskundige manier gereinigd mat natuurlijke reinigingsmiddelen.

Knopen
Een Handgeknoopt tapijt wordt vervaardigt met behulp van een weefgetouw.Het eindresultaat wordt sterk beinvloed door het aantal kettingdraden ( scheringdraden )dat per cm wordt gebruikt. Hoe meer kettingdraden hoe fijner het werkstuk zal zijn.Tussen de kettingdraden worden de inslagdraden geweven. na elke ingeweven inslagdraad volgt een rij knopen.

Een knoop bestaat uit een draad die rond twee kettingdraden is geknoopt en daarna af gesneden.De twee einden van deze draad, die min of meer verticaal op de geweven onderzijde staat , vormen de pool van het tapijt. Het knopen van een tapijt is een zeer arbeidsintensief karwei: bijvoorbeeld een tapijt met 40 knopen per vierkante cm en een afmeting van 2.00 x 3.00 meter heeft in totaal twee en half miljoen knopen. Een goede knoper of knoopster maakt op een dag 5000 tot 8000 knopen.

Dat wil zeggen voor het genoemde tapijt is dat 350 werkdagen dat is meer dan een jaar werk.

Baba Jan Perzische Tapijten logo
Baba Jan Perzische Tapijten